۱۳۸۷ اسفند ۶, سه‌شنبه

برگزاری مراسم سالروز زبان مادری در دانشگاه تهران

جمعی از دانشجو یان کورد دانشگاه های تهران با همکاری دانشجویان بلوچ دانشگاه های تهران روز دوشنبه 5/12/1387 برای پاسداشت روز زبان مادری (21 فوریه) ساعت 13:00 در مقابل دانشکده ادبیات دانشگاه تهران گرد آمدند .این تجمع که بیش از 200 نفر بودند،مراسم خود را با سرود [ئه ی ره قیب]آغاز نمودند.
1- در ابتدا یکی از دانشجویان کورد به ارائه سخنرانی پرداخت که در آن به آسمیله نمودن اقلیت های ملی در ایران از جانب ساخت سیاسی قدرت اشاره نمود و این سیاست را نشات گرفته شده از سیاست های




جمعی از دانشجو یان کورد دانشگاه های تهران با همکاری دانشجویان بلوچ دانشگاه های تهران روز دوشنبه 5/12/1387 برای پاسداشت روز زبان مادری (21 فوریه) ساعت 13:00 در مقابل دانشکده ادبیات دانشگاه تهران گرد آمدند .این تجمع که بیش از 200 نفر بودند،مراسم خود را با سرود [ئه ی ره قیب]آغاز نمودند.
1- در ابتدا یکی از دانشجویان کورد به ارائه سخنرانی پرداخت که در آن به آسمیله نمودن اقلیت های ملی در ایران از جانب ساخت سیاسی قدرت اشاره نمود و این سیاست را نشات گرفته شده از سیاست های رضا شاه پهلوی دانست که تا امروز نیز ادامه داشته است و این سیاست را مدل ناسیونالیسم فرانسوی دانشت و یاداور شد تا زمانیکه حقوق اقلیت های ملی که آموزش و خواندن به زبان مادری نیز بخشی از آن است،رعایت نشود پروسه دمکراسی در ایران ناقص و عقیم خواهد ماند.
2- همچنین یکی دیگر از دانشجویان با دوز بان انگلیسی و کوردی به ارائه سخنرانی پرداخت که در آن یادآور شد که زبان تنها عنصری فرهنگی نیست بلکه زبان قدرت است و عدم رعایت حقوق زبانی باعث استثمار سیاسی ،فرهنگی،اقتصادی ملت تحت سلطه خواهد شد واین زبان قدرت سیاسی سلطه گر است که باعث و بانی فسادهای اداری و قضائی ،فقر،حرمان،بیکاری و غیره می باشد.
3- در ادامه یکی دیگر از دانشجویان بلوچ به ارائه سخنرانی پرداخت که ضمن آن به ستم فرهنگی در بلوچستان اشاره کرد و خواهان آموزش به زبان مادری بلوچستان شد.
4- بعد از آن یکی از دانشجویان به نمایندگی از انجمن دمکراسی خواهی دانشگاه تهران و علوم پزشکی بیانیه ای را قرائت نمود.که در این بیانیه حق آموزش به زبان مادری را برای اقلیت های ملی در ایران به رسمیت شناخت.همچنین به هزینه ای که کوردها در ایران به خاطر احقاق حقوقشان و رسیدن به دمکراسی می پردازند ،اشاره نمود و آن را تلاش در جهت رسیدن به دمکراسی دانست و دمکراسی واقعی را در ایران در رعایت حقوق سیاسی و فرهنگی اقلیت های ملی دانست.
5- در ادامه یکی دیگر از دانشجویان کورد کرمانشاهی در سخنانش سیاست ادغام و آسیمیلاسیون را در کرمانشاه و ایلام را محکوم نمود و حکومت را به ایجاد نفاق در میان کوردها متهم نمود.
6- همچنین بیانیه سازمان حقوق بشر کوردستان توسط یکی از دانشجویان خوانده شد.
7- در ادامه یکی از دانشجویان آزادی خواه به نمایندگی از طرف جواد علیزاده فعال حقوق بشر در بند در زندان سنندج به ایراد سخنرانی پرداخت.
8- یکی دیگر از دانشجویان ترک در سخنانی به حمایت از جنبش کورد در جهت رسیدن به دمکراسی در ایران پرداخت.
9- در پایان بیانیه برگزار کنندگان این مراسم نیز خوانده شد
در این مراسم پلاکاردهایی با این مضامین حمل شد.
Language is the realm of existence
Language not only is speaking but also it is doing
تحصیل به زبان مادری حق انسانی ماست
احقاق حقوق ملت کرد در چهارچوب دمکراسی و حقوق بشر
دانشجوی زندانی آزاد باید گردد.
زندانی سیاسی آزاد باید گردد.
اگر کرکوک قلب کوردستان است کرمانشاه دروازه کوردستان است.

همچنین یکی از نکات تامل برانگیز در این مراسم تلاش صادقانه دانشجویان کورد بود که موفق شدند دانشجویان بلوچ و جبهه دمکراسی خواهی دانشگاه تهران و علوم پزشکی را با خود همره سازند تا تمرینی باشد جهت رسیدن به دمکراسی واقعی در ایران فردا.


 مطلب مرتبط: زبان مادری و تصفیه ی هویتی

2 comments:

طرح نابود کردن دخترها گفت...

سلام

حتما به وبلاگ ما بیا و اولین مطلب وبلاگ را بخون..

حتما نظرتو در مورد مطلب بهم بگو...

خیلی خیلی برام مهمه

lyna گفت...

باور کنید زبان کرولالها بهترین زبان است ای کاش می راهی پیدا میکردم برای نوشتن با ان خود را از شر هر چه‌ فارسی و کوردی ئینگلیزی خلاس می کردم

ارسال یک نظر